Geschiedenis

1957  
Leon Slegers start als zelfstandige snoeier van fruitbomen met een eenmanszaak.
   
1969  
Na twaalf jaar gewerkt te hebben als zelfstandige richt Leon Slegers de PVBA L. Slegers op. De groenaanleg rond gebouwen wordt een specialisatie, met de realisatie van de groeninfrastructuur van Ford Genk als eerste knappe referentie.
   
1975  
De PVBA L. Slegers wordt omgevormd tot de NV Slegers Algemene Onderneming.
   
1982  
December 1982 is een keerpunt in de geschiedenis van de onderneming: de oprichter verkoopt zijn aandelen. Ingenieur Walter Demey, in 1980 bij NV Slegers begonnen als projectmanager, neemt vanaf dan de leiding over de vennootschap.

Hij gaat bedrijfseconomie studeren aan het LUC in Diepenbeek en behaalt achtereenvolgens zijn diploma Bachelor in Economics en Master of Business Administration. De nieuwe bedrijfsleider kent enkele moeilijke jaren, onder meer te wijten aan de post-electorale depressie van 1982 en de stagnerende groei van de sportsector - tot dan een belangrijke markt voor Slegers.
   
1985  
De onderneming kiest een nieuwe koers door zich op  complexe wegenis- en rioleringswerken te richten met de stadskernherwaarderingsprojecten Grote Markt, Veemarkt en Kalkmarkt te Tienen.
   
1987  
De gloednieuwe Wedem B.V.B.A. (W.Demey) koopt de aandelen van van Slegers Algemene Onderneming N.V. over.
   
1989  
Om praktische redenen inzake scheiding tussen wegenbouw en groenaanleg worden twee aparte vennootschappen opgericht,  Slegers Algemene Aannemingen N.V. en Slegers Tuinbouw N.V..                                                                                                                                              

1991
Nadat alle administratieve verplichtingen correct afgehandeld zijn, wordt in april het vermogen en de activiteiten van de Slegers Algemene Onderneming geplitst ondergebracht de twee vennootschappen.  

1992  
De groep wordt versterkt met Drion Glijbouw N.V. , een erg gespecialiseerde tak binnen de wegenbouw. Deze niet-evidente investering levert dankzij de inzet en vakkennis van de medewerkers al snel een extra toegevoegde waarde. Vandaag heeft Drion Glijbouw N.V. een toonaangevende rol in de sector.
   
1994  
Ook de overname van de Givako B.V.B.A. kadert in de strategie van diversificatie, in dit geval in de groensector. Gespecialiseerde technologie inzake machinale drainage werd in huis gehaald, evenals specifieke knowhow en materieel voor grasregeneratie.
   
1997  
Slegers Tuinbouw wordt uitgeroepen als eerste Vlaamse Tuinaannemer van het jaar in de categorie > 1000 m2.
   
2002  
De onderneming behaalt als Groep het VCA**-veiligheidsbeheerscertificaat.
Drion Glijbouw behoort tot één van de snelst groeiende kleine bedrijven van Limburg en wordt opgenomen als TRENDS GAZELLEN 2002.
   
2003  
Drion Glijbouw behoort voor het tweede jaar op rij tot de TRENDS GAZELLEN.                                                                                                            

2011
Nieuwe vestiging in een splinternieuw gebouw op bedrijventerrein Kieleberg te Bilzen.